Hur man tar bort tatueringar

Har du kanske gjort en tatuering som du ångrar eller som inte alls blev som du tänkt dig? Då finns det faktiskt hjälp att få och du måste inte leva med din tatuering livet ut. För ungefär 20 år sedan fanns inte möjligheten att ångra en tatuering men det finns det idag. Det kan hända att du tar ett dåligt beslut i ett känslomässigt tillstånd och väljer att tatuera in något som du senare ångrar djupt. Kanske är det ett namn på en partner som inte längre finns i ditt liv eller helt enkelt bara ett misslyckat konstverk hos en mindre begåvad tatuerare.

Laserteknik

Den teknik som används när du tar bort en tatuering eller hudförändring av något slag är en laserteknik. Behandlingen är inget som går på en minut utan det krävs oftast flera behandlingar efter varandra för att helt bli av med den. Oftast blir det dock lite vita skuggor kvar av den ursprungliga tatueringen. Det finns tyvärr även en del tatueringsfärger idag som är väldigt svåra att få bort även med laser. Så du ska alltid fundera extra noga över ditt beslut om du är på gång med att tatuera dig. Tänk på att denna ska sitta på din kropp hela livet och att laserborttagning inte alltid fungerar helt.

Olika tekniker

De tatueringar som är allra lättast att ta bort är oftast de traditionella blåsvarta sådana. Behandlingen går oftast till så att det först sker en provbehandling för att se hur din hud reagerar på detta för att undvika ovälkomna reaktioner. Sedan utför man laserbehandlingen i olika steg med sex veckors mellanrum. Nu för tiden finns det även en speciell behandling för kosmetiska tatueringar som inte görs med laser. Behandlingen går till så att tatueringen öppnas med en nål och applicerar en speciell kräm på tatueringen. Efter detta får du sedan en svart skorpa på området och efter det en lätt rodnad, men tatueringen är borta.